در مورد تحصیل در آمریکا بیشتر بدانیم

تقسیم بندی ها

بطور کلی دانشگاه‌ های آمریکا به دو گروه ایالتی (state school) و خصوصی (private school) تقسیم میشوند. دانشگاه های ایالتی معمولا بسیار ارزانتر هستند اما ممکن است برای پذیرش دانشجویان خارجی (international students) محدودیت ظرفیت داشته باشند.

علاوه بر آن دانشگاههای آمریکا را می توان برحسب اینکه مراکز تحقیقاتی هستند یا نه به دو گروه تقسیم کرد: گروه اول دانشگاههایی هستند که درکنار تدریس مراکز تحقیقی هم هستند و دانشجویان مقطع دکترا قبول میکنند(Universities). دسته دوم دانشگاههایی هستند که تنها به تدریس میپردازند و دوره‌های دو ساله یا چهار ساله داشته و مدارکشان حداکثر تا مقطع لیسانس است (Colleges).

در آمریکا به تحصیلات تا مدرک لیسانس undergraduate program و بعد از آن (فوق لیسانس و دکترا) graduate program گفته میشود.  آخرین تقسیم بندی مربوط به تقسیم بندی سال تحصیلی است: ترمی (Semester System) و یک چهارمی (Quarter System). دانشگاه‌هایی که به صورت ترمی کار میکنند هر سال تحصیلی را از ابتدای سپتامبر تا آخر ماه می به دو ترم تقسیم میکنند که مشابه سیستم ایران است. در سیستم یک چهارمی سال تحصیلی به چهار ربع سه ماهه تقسیم میکند.

TOPانواع مدارک کارشناسی ارشد در آمریکا

به طور کلی دو نوع مدرک فوق لیسانس در آمریکا وجود دارد. مدارک حرفه ای (Professional Degrees) و مدارک تحقیقی(Research Degrees). بنا به رشته تحصیلی مدارک حرفه ای ممکن است نامهای متفاوتی داشته باشند. مثلا در رشته های مهندسی ممکن است Master of Engineering یا Master of Science in Engineering باشند. مدارک تحقیقی همه تحت یک نام Master of Science ارائه می شوند.

این دو مدرک چند تفاوت اصلی دارند:

1. پیش‌نیازها: برای مدارک حرفه ای دانشجویان احتیاج به نوشتن تز یا مقاله تحقیقاتی ندارند و تمرکز اصلی پروگرام روی گذراندن معمولا 30 واحد درسی و تمام کردن یک یا دو پروژه است. در مدارک تحقیقی دانشجویان ملزم به نوشتن یک پایان نامه تحقیقاتی هستند و معمولا باید یک مقاله تحقیقی نیز به چاپ برسانند و در عوض تعداد واحد درسی کمتری بر میدارند.

2. طول دوره تحصیلی: مدارک حرفه‌ای معمولا دوره ای یک ساله دارند اما مدارک تحقیقی دو ساله هستند که دانشجویان سال اول را بیشتر با کلاسها و سال دوم را با تحقیق میگذرانند.

  1.  کمک‌های مالی: مدارک حرفه‌ای بیشتر به چشم یک سرمایه‌گذاری برای بالا بردن موقعیت کاری دیده شده و کمک‌های مالی کمتری دریافت میکنند (یا اصلا دریافت نمیکنند). کمکهای مالی دانشجویان عموما از بودجه تحقیقاتی میاید که استاد مربوطه برای یک موضوع خاص از دولت می گیرد. به علت اینکه مدارک حرفه ای کار تحقیقی انجام نمیدهند امکان برخورداری از این بودجه‌ها هم برای دانشجویان متقاضی مدارک حرفه‌ای فراهم نیست. ممکن است در حالت‌های خاص بخشی از شهریه به دانشجو بخشیده شود.
  2.  پذیرش گرفتن: دقیقا به این علت که خود دانشجو معمولا باید هزینه تحصیل مدارک حرفه ای را متقبل شود پذیرش گرفتن از این مدارک راحت تر از نوع تحقیقی آن است. علاوه بر این خیلی از دانشگاهها مدارک تحقیقی فوق لیسانس را فقط به صورت پیوسته با مدرک دکترا ارائه میکنند. اگر نمره های خیلی خوبی ندارید و امکان مالی یک سال شهریه دادن هم برایتان فراهم است این نوع مدارک حرفه‌ای میتوانند گزینه خوبی باشند.
  3.  اعتبار: هردو مدرک در آمریکا دارای اعتبار یکسان هستند و دانشگاه‌های طراز اول از هردو مدرک ارائه میکنند. تفاوت این دو مدرک نه در اعتبار آنها بلکه در نوع دانشجویانی است که جذب میکنند. دانشجویان مدارک حرفه ای بیشتر جذب بازار کار میشوند اما دانشجویان با مدرک تحقیقاتی بیشتر علاقمند به تحقیق و یا ادامه تحصیل در مقطع دکترا هستند.
  4.  پذیرش دکترا: اگر قصد ادامه تحصیل در مقطع دکترا را دارید مدارک تحقیقی گزینه بهتری هستند. چرا که در طی دوره تمرین تحقیق کردن خواهید کرد و با بسیاری از مهارتهای لازم برای موفقیت در مقطع دکترا آشنا خواهید شد. همین آشنایی و نیز مقالات تحقیقی شما در طی دوره فوق لیسانس شانس پذیرش در مقطع دکترا بالاتر می برد. هر چند که با هر دو مدرک میشود وارد مقطع دکترا شد.

TOPمدارک مورد نیاز برای ارسال تقاضا به دانشگاه های آمریکا

* ریز نمرات (Transcript)

معمولا دو تا سه نسخه رسمی از ریزنمرات تمام دانشگاههایی که قبلا رفته اید لازم است. لازم است که کارنامه ها را در پاکت های مهر و موم شده بفرستید که این مهر و موم باید توسط دانشگاه مربوطه انجام شود. اگر اصل کارنامه به فارسی است می بایست ترجمه رسمی آن را هم همراه با نسخه اصلی در پاکت گذاشته و مهر و موم کنید. برای دانشجویانی که در سال آخر تحصیل هستند و یا کارنامه شان هنوز آزاد نشده برای مراحل مقدماتی پذیرش گرفتن احتمالا فرستادن نسخه غیر رسمی کارنامه که همراه با گواهی از رییس دانشکده یا آموزش که مبتنی بر صحت مندرجات کارنامه باشد کفایت میکند.اما باید توجه کنید که در صورت پذیرش گرفتن دانشگاه مقصد یک نسخه از کارنامه رسمی شما را درخواست خواهد کرد. برای گرفتن کپی رسمی کارنامه معمولا مدرک تحصیلی باید آزاد شده باشد یا به اصطلاح خریداری شود. این به این معنی است که شما هیچ بدهی به دانشگاه و وزارت علوم ندارید.

* فرم های تقاضا (Application Forms)

فرم‌های تقاضا معمولا حاوی سئوالات کلی در مورد متقاضی (Applicant) هستند. بسیار مهم است که این فرم‌ها دقیق و کامل پر شوند. تا زمانی که این فرم‌ها را کامل نکنید و نفرستید بررسی تقاضای شما به جریان نخواهد افتاد. معمولا اکثر دانشگاه‌ها این فرمها را به صورت آنلاین در دسترس دارند که کار شما را راحت تر خواهد کرد.

* توصیه نامه ها (Recommendation Letters)

توصیه‌نامه ها بخش خیلی مهمی از پرونده شما هستند. این توصیه‌نامه ها باید توسط استادانی که رابطه دانشگاهی یا حرفه ای با شما داشته اند نوشته شود. دانشگاه‌ها معمولا دو یا سه توصیه نامه درخواست میکنند. این توصیه‌نامه‌ها را برای پرکردن به افرادی بدهید که شما را خوب میشناسند (از لحاظ علمی یا کاری) و مطمئن هستید که درباره شما مطالب خوبی خواهند نوشت و مهارت‌ها و محسنات شما را گوشزد خواهند کرد. در نامه باید تشریح شده باشد که شخص توصیه‌کننده چه مدت است که شما را میشناسد، فکر میکند که قابلیت‌های شما کدام هستند، و چرا شما شایستگی دارید که از دانشگاه مقصد پذیرش/کمک مالی بگیرید. توجه داشته باشید که توصیه نامه باید نشان بدهد که فرد توصیه کننده شما را خیلی خوب میشناسد. فراموش نکنید که کمیته پذیرش(Admission Committee) مخصوصا میخواهد بداند که چرا شما برای این دانشگاه/رشته مناسب هستید. این نکته مخصوصا برای متقاضیان مدرک دکترا مهم است.

* مرامنامه (Statement of Purpose)

این بخش احتمالا سخت‌ترین بخش پرونده شما خواهد بود.در این قسمت شما تشریح خواهید کرد که چه کسی هستید، چه پیشینه علمی و کاری دارید، چرا علاقمندید که در این دانشگاه و رشته بخصوص ادامه تحصیل دهید، و دیدگاه و هدفتان در باره آینده بعد از تحصیل چیست.به بیان دیگر شما عملا می خواهید کمیته پذیرش را ترغیب و قانع کنید که شما را به خیلی از متقاضیان دیگر ترجیح بدهند. نوشته شما باید به روشنی توضیح دهد که برای چه رشته‌ای تقاضا میکنید، انگیزه شما چیست، چه چیزی میخواهید به دست بیاورید، و چگونه میتوانید برای دانشگاه مقصد و محیط علمی آن مثمر ثمر باشید.

* .C.V

یکی از موثرترین و مهمترین ابزار برای بدست آوردن موقعیت های تحصیلی در آمریکا، ایجاد ارتباط موثر است. به همین علت تهیه یک C.V خوب در کسب پذیرش یک دانشگاه بسیار موثر است. بعضی از دانشگاهها دانشجویان را ملزم می کنند که یک فرم استاندارد C.V مخصوص دانشگاه را پر کنند. با این حال در بیشتر موارد این به خود متقاضی بر می گردد که چگونه یک C.V را تهیه کند. یکی از نکته های کلیدی در تهیه C.V این است که اگر متقاضی در پی کسب موقعیت تحصیلی است باید سوابق تحصیلی و تحقیقاتی خود را در صفحه اول ارائه دهد. اما در صورتی که C.V برای کسب موقعیت شغلی است - که در این حال معمولاً به آن رزومه (Resume) می گویند – لازم است که اول به تجربیات کاری اشاره شود. معمولاً C.V از 2-3 صفحه بیشتر نیست. وقتی که با استادی مکاتبه می کنید چیزی که برای معرفی بیشتر خود برای او می فرستید .C.V است. بسیاری از دانشگاهها هم را جزو یکی از مدارکی قرار می دهند که باید برای کمیته تحصیلات تکمیلی دانشگاه فرستاده شود. بهتر است که C.V به فرمت pdf یا rtf تبدیل شود چون در این صورت امکان باز شدن فایل شما توسط اغلب سیستمها وجود دارد و از طرف دیگر فایل تهیه شده با همان "تنظیمات صفحه ای" مورد نظر شما پرینت خواهد شد. بعضی ها هم اعتقاد دارند که فرمت pdf رسمی تر است.

* امتحانات استاندارد (GRE ,TOEFL , ...)

تعداد زیادی از دانشگاههای آمریکا TOEFL را به IELTS ترجیح می دهند و اکثریت قریب به اتفاق دانشگاههای سطح بالای آمریکا نمره IELTS را قبول نمی کنند. بنابراین اگر کسی بطور همزمان در حال تقاضا دادن برای چند کشور مختلف است، باید اطلاعات لازم برای مدرک زبان مورد قبول هر دانشگاه را کسب کند.

علاوه بر امتحان تافل شما ممکن است لازم باشد که در امتحانات دیگری هم که اصطلاحا به آنها امتحانات استاندارد (Standardized tests) گفته می‌شود شرکت کنید. به عنوان مثال دانشجویان رشته‌های مهندسی و علوم باید امتحان GRE عمومی (GRE General) و دانشجویان رشته‌های مدیریت (MBA=Master of Business Administration) باید امتحان GMAT را بدهند. بعضی از رشته‌های علوم علاوه بر امتحان عمومی GRE شاید لازم باشد که بخش های مربوط به رشته خودشان (GRE Subject) را هم بگذرانند. این امتحانات معمولا از تافل سخت‌تر هستند چون برای تمام دانشجویان متقاضی (و نه فقط خارجی‌ها) طراحی می‌شوند و دانشجویان آمریکایی هم باید در آنها نمره حد نصاب را کسب کنند.

TOPپرداخت هزینه تحصیل در آمریکا

هزینه تحصیل در آمریکا مخصوصاً برای دانشجویان خارجی بسیار بالاست. معمولا دانشجویان از یکی از سه طریقه بورس (fellowship)، دستیار تحقیق یا RA ٬ (research assistantship) و یا دستیار تدریس یا TA ٬ (teaching assistantship) نه تنها از پرداخت شهریه معاف می شوند، بلکه درآمدی نیز کسب می کنند.

* Fellowships and Scholarships یا بورس های تحصیلی

بورسهای تحصیلی داری انواع گوناگونی است که معمولا از سوی دانشکده ها یا شرکتها و موسسات خارج از دانشگاه به منظور تشویق در اختیار دانشجویان مستعد در تعدادی محدود قرار میگیرد. خصوصیت اصلی بورسها این است که بر خلاف کمک هزینه در قبال گرفتن آن لازم نیست کار بکنید. معمولاً برای کسب fellowship نمره GRE و معدل دوران لیسانس و فوق لیسانس (GPA) و توصیه نامه های اساتید بسیار مهم هستند. این مورد معمولاً توسط اداره تحصیلات تکمیلی دانشگاه بررسی می شود و بسیار رقابتی است. مدارک و شرایط لازم برای کسب چنین موقعیتی را در وبسایت دانشگاه مورد نظر می توانید پیدا کنید.

* Teaching Assistantship

شما بعنوان یک TA بری همکاری با یکنفر استاد در تدریس یک دوره بخصوص انتخاب می شوید. ضمن اینکه وظیفه افراد TA از تنوع بسیاری برخوردار است که بصورت عمومی شامل نمره دادن، کمک به دانشجویان و اداره جلسات هفتگی می باشد. سمت شما بعنوان دستیار تدریس بستگی به نظر استادی دارد که با وی همکاری دارید. تعدادی از اساتید ممکن است که از شما بخواهند که به مدت 40 ساعت در هفته با آنان همکاری نمائید و تعدادی نیز ممکن است تنها خواستار تصحیح اوراق امتحان باشند. کسب موقعیت TA به تسلط دانشجو به زبان انگلیسی و توانایی تدریس بستگی دارد. این موقعیت بخصوص برای کسانی که می خواهند با فرهنگ و زبان آمریکایی آشنایی زیادی پیدا کنند و بخصوص برای کسانی که می خواهند در آینده همین شغل (تدریس در دانشگاه) را ادامه دهند بسیار مفید است. معمولاً دانشگاههای مختلف کلاسها و یا دوره هایی برای دانشجویان خارجی متقاضی TA دارند. تدریس موفق در کلاسهای درس آمریکا تا حد زیادی به مدیریت کلاس وابسته است.

* Research Assistantship

در موارد بسیاری اساتید از طریق پروژه های تحقیقاتی بودجه ای کسب می کنند که قسمتی از این بودجه به دانشجویان فوق لیسانس یا دکترا بعنوان RA تعلق می گیرد. از آنجا که اساس کسب RA به نوع پروژه تحقیقاتی و تخصص استاد مورد نظر بر می گردد، بهترین کار برای اطلاع از این موقعیت ها، تماس مستقیم با استاد مربوطه است.

یالات متحده آمریکا با داشتن قریب به ۵٬۸۰۰ دانشگاه و مؤسسه آموزش عالی امکان تحصیلات در سطوح مختلف آموزش عالی را برای تقریباً تمامی افراد جامعه خود فراهم نموده‌است. آمریکا از کشورهایی است که سیستم دانشگاهی پیشرفته‌ای دارند. بطوریکه از سیستم دانشگاه‌های تحقیقاتی آمریکا امروزه توسط بسیاری از کشورها الگوبرداری شده‌است.

طریقه رتبه‌بندی دانشگاه‌های آمریکا

رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی آمریکا بر اساس پارامترهای مختلفی انجام می‌گیرد. رتبه‌بندی‌ها می‌تواند براساس کیفیت برخی شاخص‌های موجود انجام شود. از جملهٔ این شاخص‌ها می‌توان به آمارهای تجربی، برآوردهای مربوط به مدرسین و اساتید، بورسیه‌ها، دانشجویان، داوطلبین ورود به دانشگاه و برخی دیگر اشاره کرد. برخی از رتبه‌بندی‌ها هم هستند که بر اساس نحوهٔ پذیرش و ورود دانشجویان به دانشگاه صورت می‌گیرد. بطور نمونه یک تحقیق در دانشگاه کرنل نشان می‌دهد که رتبه‌بندی دانشگاه‌های در ایالات متحده بصورت معناداری تحت تاثیر سیستم پذیرش دانشجوست ولی در رتبه بندی NRC تعداد نشریات و مقالات رتبهٔ دانشگاه‌ها را تعیین می‌کند.

موسسات متعددی در آمریکا رتبه‌بندی دانشگاه‌های آمریکا را انجام می‌دهند که مهمترین آنان در ذیل قید گردیده‌اند.

TOPرتبه بندی نشریهٔ U.S. News & World Report

نشریهٔ U.S. News & World Report، هر ساله لیستی از دانشگاه‌های برتر آمریکا را در دسته‌ها و رشته‌های مختلف منتشر می‌کند.

رتبه کلی با احتساب موسسات خصوصی

دانشگاه

ایالت

رتبه کلی در سال ۲۰۰۹

دانشگاه هاروارد

ماساچوست

۱

دانشگاه پرینستون

نیوجرزی

۲

دانشگاه ییل

کنتیکت

۳

دانشگاه ام آی تی

ماساچوست

۴

دانشگاه استنفورد

کالیفرنیا

۴

موسسه فناوری کالیفرنیا

کالیفرنیا

۶

دانشگاه پنسیلوانیا

پنسیلوانیا

۶

دانشگاه کلمبیا

نیویورک

۸

دانشگاه دوک

کارولینای شمالی

۸

دانشگاه شیکاگو

ایلینوی

۸

رتبه کلی بدون احتساب موسسات خصوصی

دانشگاه

ایالت

رتبه کلی در سال ۲۰۰۹

دانشگاه کالیفرنیا در برکلی

کالیفرنیا

۱

دانشگاه ویرجینیا

ویرجینیا

۲

دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس

کالیفرنیا

۳

دانشگاه میشیگان

میشیگان

۴

دانشگاه کارولینای شمالی در چپل هیل

کارولینای شمالی

۵

کالج ویلیام اند ماری

ویرجینیا

۶

دانشگاه ویسکانسین

ویسکانسین

۷

موسسه فناوری جورجیا

جورجیا

۷

دانشگاه کالیفرنیا در سن دییگو

کالیفرنیا

۷

دانشگاه ایلینوی در اوربانا شامپاین

ایلینوی

۱۰

 

TOPرتبه‌بندی وبومتریک

رتبه‌بندی وبومتریک دانشگاه‌های دنیا توسط آزمایشگاه سایبرمتریک (CINDOC) -واحدی از انجمن ملی تحقیقات اسپانیا (CSIC)- تهیه شده‌است. این رتبه‌بندی بیش از ۴۰۰۰ دانشگاه دنیا را بر اساس اطلاعات مبتنی بر وب آنها تحلیل کرده‌است.

این رتبه‌بندی اولین بار در سال ۲۰۰۴ انجام شد و بر اساس شاخصی مرکب از چندین پارامتر تهیه شد. این پارامترها عبارتند از حجم اطلاعات موجود بر روی وب، قابلیت دسترسی و نسبت اطلاعات منتشر شده در وب به میزان لینک‌های برگشتی خارجی آن است. این رتبه‌بندی هر ساله در دی‌ماه و تیرماه بروز می‌شود و یک مقیاس وبی برای دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی فراهم می‌آورد.

شاخص‌های وبومتریک به این دلیل بوجود آمده‌اند که میزان توجه موسسات را به نشر اینترنتی نشان دهد. بنابراین دانشگاه‌های با کیفیت آموزشی بالا ممکن است به دلیل عدم تمایل به سیاست‌های انتشار اینترنتی، در این نوع رتبه‌بندی رتبهٔ مورد انتظار خود را بدست نیاورند.

دانشگاه

ایالت

رتبه کلی در سال ۲۰۰۹

ام آی تی

ماساچوست

۱

دانشگاه استنفورد

کالیفرنیا

۲

دانشگاه هاروارد

ماساچوست

۳

دانشگاه کالیفرنیا در برکلی

کالیفرنیا

۴

دانشگاه کرنل

نیویورک

۵

دانشگاه میشیگان

میشیگان

۶

دانشگاه کلتک

کالیفرنیا

۷

دانشگاه مینسوتا

مینسوتا

۸

دانشگاه ایلینوی در اوربانا-شامپاین

ایلینوی

۹

دانشگاه تگزاس در آستین

تگزاس

۱۰

TOP رتبه‌بندی عملکرد مقالات علمی

رتبه‌بندی عملکرد مقالات علمی دانشگاه‌ها یک رتبه‌بندی بر اساس روش کتاب‌سنجی است که توسط انجمن ارزیابی و ارتقادهی آموزش عالی تایوان صورت گرفته‌است. در این روش، ۹ شاخص در نظر گرفته شده‌است که عبارتند از: مقالات ۱۱ سال اخیر، مقالات کنونی، ارجاعات به کتب و مقالات در ۱۱ سال اخیر، ارجاعات به کتب و مقالات در حال حاضر، شاخص H، میزان مورد مرجع قرار گرفتن مقالات، مقالات چاپ شده در مجلات با ضریب تاثیر گذاری بالا و برتری حوزه‌های فعالیت. این نوع رتبه‌بندی با توجه به این ۹ شاخص نشان‌دهندهٔ سه معیار کارکرد مقالات علمی است: بهره‌وری تحقیقات، میزان تاثیرگذاری تحقیقات و برتری تحقیقات. در این پروژه با کمک روش کتاب‌سنجی کارکرد مقالات علمی ۵۰۰ دانشگاه برتر دنیا تحلیل و رتبه‌بندی شده‌است.

دانشگاه

ایالت

رتبه کلی در سال ۲۰۰۹

دانشگاه هاروارد

ماساچوست

۱

دانشگاه جانز هاپکینز

مریلند

۲

دانشگاه استنفورد

کالیفرنیا

۳

دانشگاه واشنگتن

واشنگتن

۴

دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس

کالیفرنیا

۵

دانشگاه میشیگان

میشیگان

۶

ام آی تی

ماساچوست

۷

دانشگاه کالیفرنیا در برکلی

کالیفرنیا

۸

دانشگاه پنسیلوانیا

پنسیلوانیا

۹

دانشگاه کلمبیا

نیویورک

۱۰

TOP رتبه‌بندی کیپلینگر

رتبه‌بندی کیپلینگر توسط نشریه مالیهٔ کیپلینگر هر ساله از میان ۵۰۰ دانشگاه برتر آمریکا، و با در نظر گرفتن چندین شاخص، همانند نسبت تعداد استاد به دانشجو، خرج تحصیلی دانشجویان، تعداد بورسهای موجودی، بدهی دانشجویان پس ار فارغ التحصیلی، و پارامترهای دیگر، دانشگاه‌های عمومی برتر آمریکا را (در مقطع کارشناسی) تحلیل و رتبه‌بندی می‌کند.

دانشگاه

ایالت

رتبه کلی در سال ۲۰۰۸

دانشگاه کارولینای شمالی در چپل هیل

کارولینای شمالی

۱

دانشگاه فلوریدا

فلوریدا

۲

دانشگاه ویرجینیا

ویرجینیا

۳

دانشگاه جورجیا

جورجیا

۴

دانشگاه ویلیام اند ماری

ویرجینیا

۵

دانشگاه ایالتی نیویورک - شعبهٔ گنیسیو

نیویورک

۶

دانشگاه ایالتی نیویورک در بینگهمتون

نیویورک

۷

نیوکالج آو فلوریدا

فلوریدا

۸

دانشگاه مریلند در کالج پارک

مریلند

۹

دانشگاه کالیفرنیا در سن دیگو

کالیفرنیا

۱۰

TOP رتبه‌بندی پلیبوی

رتبه‌بندی پلیبوی توسط نشریه پلیبوی هر ساله با در نظر گرفتن چندین شاخص در رابطه با محیط مسرت بخش بصورت کل و فعالیتهای تفریحی دانشجویان، دانشگاه‌های آمریکا را رتبه‌بندی می‌کند.

دانشگاه

ایالت

رتبه کلی در سال ۲۰۰۹

دانشگاه میامی

فلوریدا

۱

دانشگاه تگزاس در آستین

تگزاس

۲

دانشگاه ایالتی سن دییگو

کالیفرنیا

۳

دانشگاه فلوریدا

فلوریدا

۴

دانشگاه آریزونا

آریزونا

۵

دانشگاه ویسکانسین-مدیسون

ویسکانسین

۶

دانشگاه جورجیا

جورجیا

۷

دانشگاه ایالتی لوئیزیانا

لوئیزیانا

۸

دانشگاه آیووا

آیووا

۹

دانشگاه ویرجینیای غربی

ویرجینیای غربی

۱۰

TOPرتبه‌بندی حرفه ای دانشگاه های دنیا

در مقایسه با رتبه‌بندی آموزشی دانشگاه‌های دنیا، رتبه‌بندی حرفه‌ای دانشگاه‌های دنیا نخست در سال ۲۰۰۷ توسط مدرسهٔ عالی ملی معدن پاریس بنیان گذاشته شد که به اندازه‌گیری کارایی هر دانشگاه در اصول حرفه‌ای می‌پردازد. شاخص اصلی این رتبه‌بندی تعداد مدیران اجرایی ارشد در میان ۵۰۰ شرکت مطرح دنیاست (از لحظ سودآوری) که بر اساس دانشگاهی که آنان درس خوانده‌اند محاسبه می‌شود. رتبه‌بندی آموزشی دانشگاه‌های دنیا و رتبه‌بندی حرفه‌ای دانشگاه‌های دنیا می‌توانند مکمل یکدیگر در نظر گرفته شوند چرا که به ترتیب قابلیت دانشگاه‌ها را در زمینهٔ آموزشی و در زمینهٔ سودآوری اقتصادی نشان می‌دهد.

دانشگاه

کشور

رتبه کلی جهانی در سال ۲۰۰۹

دانشگاه توکیو

ژاپن

۱

دانشگاه هاروارد

آمریکا

۲

دانشگاه استنفورد

آمریکا

۳

دانشگاه واسدا

ژاپن

۴

دانشگاه ملی سئول

کره جنوبی

۵

هاش ا سه

فرانسه

۶

دانشگاه دوک

آمریکا

۷

دانشگاه آکسفورد

انگلیس

۷

دانشگاه پنسیلوانیا

آمریکا

۷

دانشگاه انا

فرانسه

۱۰

 

* در اینجا نیز می توانید لیست دانشگاههای آمریکا را در هر ایالت مشاهده نمایید.

* لیست دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی آمریکا که مورد تایید وزارت علوم ایران هستند در اینجا ذکر شده است.

TOPدانشگاه‌های آمریکایی در خاورمیانه

* دانشگاه آمریکایی دوبی (American University in Dubai)، دانشگاهی آمریکایی است که در سال ۱۹۹۵ میلادی در شهر دبی در امارات متحده عربی تاسیس شد.

دروس دانشگاهی در این دانشگاه به زبان انگلیسی تدریس می‌شوند.

* دانشگاه آمریکایی شارجه (American University of Sharjah)، دانشگاهی آمریکایی است که در سال ۱۹۹۷ میلادی در شهر شارجه در امارات متحده عربی تاسیس شد.

این دانشگاه ۵۱۸۰ دانشجو، و دروس دانشگاهی در این دانشگاه به زبان‌ انگلیسی تدریس می‌شوند.

* دانشگاه آمریکایی عراق - سلیمانیه (American University of Iraq - Sulaimani)، دانشگاهی آمریکایی است که در سال ۲۰۰۷ میلادی در شهر سلیمانیه در کردستان عراق تاسیس شد.

دروس دانشگاهی در این دانشگاه به زبان‌های انگلیسی و کردی تدریس می‌شوند.

* دانشگاه آمریکایی بیروت (American University of Beirut)، دانشگاهی آمریکایی است که در سال ۱۸۶۶ میلادی در شهر بیروت در لبنان تاسیس شد.

این دانشگاه ۷۰۳۶ دانشجو دارد، و دروس دانشگاهی در این دانشگاه به زبان‌ انگلیسی تدریس می‌شوند.

* دانشگاه آمریکایی علم و صنعت (American University of Science and Technology)، دانشگاهی آمریکایی است که در سال ۱۹۹۴ میلادی در شهر بیروت در لبنان تاسیس شد.

این دانشگاه ۴۰۰۰ دانشجو دارد، و دروس دانشگاهی در این دانشگاه به زبان‌ انگلیسی تدریس می‌شوند.

* دانشگاه آمریکایی فناوری (American University of Technology)، دانشگاهی آمریکایی است که در سال ۱۹۹۸ میلادی در شهر الجبیل در لبنان تاسیس شد.

دروس دانشگاهی در این دانشگاه به زبان‌های انگلیسی و عربی تدریس می‌شوند.

* دانشگاه تگزاس A&M در قطر (Texas A&M University at Qatar) نام یک دانشگاه آمریکایی است که در قطر قرار دارد. این دانشگاه زیر نظر مستقیم دانشگاه تگزاسA&M در آمریکا اداره می‌شود. معمار این مجموعه، ریکاردو لگورتا است.

* دانشگاه کارنگی ملون در قطر (Carnegie Mellon University in Qatar) نام یک دانشگاه آمریکایی است که در قطر قرار دارد. این دانشگاه زیر نظر مستقیم دانشگاه کارنگی ملون در آمریکا اداره می‌شود. معمار این مجموعه، ریکاردو لگورتا است.

* کالج پزشکی ویل کرنل در قطر (Weill Cornell Medical College in Qatar) نام یک دانشگاه آمریکایی است که در قطر قرار دارد.

این دانشگاه زیر نظر مستقیم دانشکده علوم پزشکی دانشگاه کرنل در آمریکا اداره می‌شود.

* دانشگاه آمریکایی قاهره (American University in Cairo)، دانشگاهی آمریکایی است که در سال ۱۹۱۹ میلادی در شهر قاهره در مصر تاسیس شد.

این دانشگاه ۵۳۲۲ دانشجو، و دروس دانشگاهی در این دانشگاه به زبان‌ انگلیسی تدریس می‌شوند.

* دانشگاه آمریکایی کویت (American University of Kuwait)، دانشگاهی آمریکایی است که در سال ۲۰۰۴ میلادی در کویت تاسیس شد.

این دانشگاه ۱۱۶۲ دانشجو، و دروس دانشگاهی در این دانشگاه به زبان‌ انگلیسی تدریس می‌شوند.

این نوشتار شامل مجموعه ای از اطلاعات پایه ای است که دانستن آنها برای دوستانی که برای دفعه اول از ایران به آمریکا سفر می کنند مفید فایده خواهد بود.

گرفتن Social Security Number

Social Security Number یا به طور اختصار SSN عملکردی مشابه شماره ملی دارد و برای انجام بسیاری از امور از قبیل دریافت حقوق از دانشگاه، گرفتن کارت اعتباری، دریافت انواع وام از بانک‌ها، حتی گاهی دریافت خط تلفن و بسیاری از موارد دیگر ضروری است.

دریافت SSN و یا Social Security Number در صورتی امکان دارد که شما توسط کسی استخدام شده باشید و درآمدی دریافت کنید. این شماره در حقیقت شماره ی رکورد شما برای پرداخت مالیات است. این شماره سری است یعنی اینکه شما نباید آن را در دسترس سایر افراد بگذارید، در غیر این صورت ممکن است آن افراد از آن سوء استفاده کنند. دریافت SSN برای استخدام در دانشگاه (وقتی شما TA یا RA یک استاد هستید، کارمند دانشگاه محسوب می شوید ) و دریافت حقوق ماهانه از دانشگاه ضروری است. همچنین قبل از دریافت SSN و اعلام آن به دانشگاه شهریه ترم شما (Tuition) به صورت خودکار لغو (waive) نمی شود، (البته دفتر دانشکده شما را در این زمینه راهنمایی خواهد کرد) بنابراین مهم ترین اقدام شما بعد از ورود به آمریکا درخواست برای صدور SSN خواهد بود. البته توجه داشته باشید که قبل از درخواست باید حداقل 10 روز از ورود شما به آمریکا گذشته باشد، بنابراین بعد از ورود، 10 روز صبر کنید و بلافاصله بعد از آن برای دریافت SSN اقدام کنید.

برای دریافت SSN مدارک زیر را آماده نمایید و به نزدیک‌ترین مرکز Social Security Administration مراجعه نمایید:

  • گذرنامه
  • کارت I-94
  • I-20 : I-20 مدرک رسمی پذیرش در دانشگاه های آمریکا است. این مدرک توسط دانشگاه ها از طرف Department of Homeland Security صادر می شود. دانشجویان متقاضی دریافت هر نوع از ویزای دانشجویی برای ورود به آمریکا موظف هستند در هنگام مصاحبه I-20 خود را به سفارت آمریکا تحویل دهند. I-20 شامل سه صفحه است. صفحه اول شامل اطلاعات مربوط به دانشجو، دانشگاه، رشته تحصیلی، طول مدت تحصیل، حداکثر تاریخ ورود به دانشگاه، هزینه ها و نحوه حمایت مالی از دانشجو است.
  • نامه‌ای از طرف دانشگاه که مشخص نماید شما به استخدام دانشگاه در آمده‌اید ( نامه کارفرما )
  • تاییدیه از طرف دانشگاه که نشان دهد شما دانشجوی تمام وقت هستید
  • نامه‌ای از طرف مرکز امور بین‌المللِ دانشگاه که تایید نماید شما دانشجوی F-1 هستید

پس از اقدام معمولا ظرف کمتر از یک ماه SSN خود را دریافت خواهید کرد.

یادآوری: استخدام شدن در دانشگاه برای دریافت SSN لازم است و دانشجویانی که بدون کمک هزینه پذیرش می‌گیرند، معمولاً امکان دریافت SSN را ندارند و متاسفانه این امر محدودیت‌هایی برایشان ایجاد خواهد کرد.

TOPافتتاح حساب در بانک

معمولا با استفاده از پاسپورت معتبر، افتتاح حساب در بانک ممکن خواهد بود. خوشبختانه تمام بانک هایی که به طور گسترده در آمریکا فعالیت می کنند، بسیاری از خدماتشان را به صورت online نیز ارائه می دهند. Bank of America بزرگترین بانک آمریکا است. بعد از آن US Bank بانک معتبر دیگری است. فاکتور دیگری که برای انتخاب بانک مورد نظرتان باید مد نظر داشته باشید، نزدیکی شعبه آن به محل کار/زندگی شما است. معمولا جز برای نقد کردن چک یا دریافت اسکناس احتیاجی به مراجعه به بانک نخواهید داشت که دومی از طریق ATM نیز قابل دریافت است. برای افتتاح حساب credit نیاز به داشتن SSN خواهید داشت بنابراین تا زمانی که (social security number (SSN را دریافت کنید، باید از حساب checking و یا debit استفاده کنید.

TOPدریافت گواهینامه و یا کارت شناسایی ایالت مربوطه

داشتن کارت شناسایی و یا گواهینامه این مزیت را دارد که دارنده دیگر مجبور نیست پاسپورتش را با خود مرتب حمل کند و در نتیجه ریسک گم شدن پاسپورت کمتر خواهد بود. برای ورود به مکانهایی که شرط سنی دارد ( مانند بار Bar و یا خرید مشروبات الکلی) و یا برای سفر رفتن با هواپیما و بعضا برای احراز هویت توسط پلیس و یا استفاده از کردیت کارت در هنگام خرید شما نیاز به مدرک احراز هویت دارید و در بعضی مواقع جدی تر مانند سفر و یا خرید، کارت شناسایی دانشگاه اعتبار لازم را ندارد. بنابراین حتی درصورتی که نمی خواهید گواهینامه (driving license) بگیرید، اقدام برای دریافت کارت شناسایی ایالت را مد نظر قرار دهید. صدور هر دوی این مدارک توسط department of licensing که زیر مجموعه ی هر ایالت است انجام می شود و علاوه بر احتیاج به داشتن مدارک شناسایی پایه مانند پاسپورت شما احتیاج به اثبات صحت آدرس هم دارید. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به وب سایت های دفاتر مربوطه در ایالت خودتان و یا به information center دانشگاه مراجعه فرمایید.

TOPخرید تلفن همراه ( موبایل )

در کشور آمریکا شرکت‌های مختلفی سرویس‌های تلفن همراه (Cell Phone) را ارائه می‌دهند. قیمت و کیفیت خدمات این شرکت‌ها یکسان نیست و بسته به میزان مبلغی که مایلید هزینه کنید، گزینه‌های مختلفی وجود دارد. ارائه دهندگانِ اصلیِ خدمات تلفن همراه در آمریکا عبارتند از T-Mobile، at&t، Verizon و Sprint. در یک نگاه کلی می‌توان گفت T-Mobile مقرون به صرفه‌ترین خدمات و Verizon بهترین کیفیت را ارائه می‌دهد.

اگر مایل به تخصیص بودجه‌ی زیادی نیستید، با پرداخت ماهیانه حدود ۴۰ دلار می‌توانید از T-Mobile سرویسی بگیرید که شامل ۱۰۰۰ دقیقه مکالمه در روزهای عادی و مکالمه‌ی نامحدود بعد از ساعت ۹ شب و آخر هفته‌ها (شنبه و یکشنبه) است و در صورت عقد قرارداد دو ساله گوشی مجانی نیز دریافت خواهید کرد. همچنین در صورتی که با تلفن همراه خود بیش از ۳۰۰ دقیقه در ماه صحبت نمی‌کنید، می‌توانید از تلفن‌های پیش‌پرداخت شده (Prepaid) این شرکت استفاده نمایید. چنانچه مبلغ ۱۰۰ دلار در ابتدا بپردازید به ازاء هر دقیقه مکالمه ۱۰ سنت از اعتبار شما کاسته می‌شود و اعتبار پرداختی شما تا یکسال معتبر خواهد بود و در صورت خریدِ مجددِ اعتبار قبل از سپری شدن یکسال، باقیمانده‌ی اعتبار شما به سال آینده منتقل می‌شود. لازم به ذکر است که پوششِ سیگنالِ T-Mobile نسبتاً خوب است؛ به خصوص در ایالت کالیفرنیا کاربران این شرکت مشکل چندانی از این نظر نخواهند داشت.

چنانچه مایل به پرداخت هزینه‌ی بیشتر و دریافت خدمات بهتر هستید می‌توانید سری به وب سایت شرکت ورایزن بزنید و از این شرکت خدمات بگیرید. Verizon دارای پیشرفته‌ترین شبکه‌ی مخابراتی تلفن همراه در آمریکاست و پوشش سیگنال بسیار خوبی هم دارد.

شرکت at&t نیز از جمله شرکت‌های بزرگ ارائه کننده خدمات تلفن همراه است. چنانچه مایلید همیشه به اینترنت و ایمیل خود دسترسی داشته باشید و از نظر مالی نیز محدودیتی ندارید، می‌توانید در مورد خرید iPhone از این شرکت فکر کنید. هزینه خرید iPhone حدود ۴۰۰ دلار است و هزینه ماهیانه‌ی دریافت سرویس نیز حداقل ۶۰ دلار در ماه است که شامل ۴۵۰ دقیقه مکالمه در روزهای عادی، ۵۰۰۰ دقیقه مکالمه در شب و آخر هفته‌ها و همچنین دسترسی نامحدود به اینترنت می‌باشد. جهت دریافت اطلاعات بیشتر در این مورد می‌توانید به این آدرس مراجعه نمایید.

استفاده از خدمات شرکت Sprint چندان توصیه نمی‌شود،‌ زیرا این شرکت مشکلات زیادی از نظر پوشش سیگنال و کیفیت خدمات دارد.

TOPخرید اتومبیل

در آمریکا طیف بسیار وسیعی از اتومبیل وجود دارد، اما اتومبیل‌های تویوتا (Toyota) و هوندا (Honda) از محبوبیت بیشتری نسبت به سایرین برخوردارند. از جمله دلایل اصلی این مساله می‌توان به قیمت نسبتاً پایین، دوام زیاد، قیمت کم قطعات یدکی و کمی مصرف بنزین (نه در تمام مدل‌ها) اشاره کرد. به همین دلیل توصیه می‌شود که ترجیحاً تویوتا یا هوندا خریداری نمایید. از بین انواع مختلف مدل‌های این اتومبیل‌ها مدل Corolla از تویوتا و Civic از هوندا در بین دانشجویان طرفدار بیشتری دارند. هر دو این اتومبیل‌ها کم مصرف و کم هزینه هستند و فروش آن‌ها در آینده نیز ساده‌تر خواهد بود. همچنین توصیه می‌شود که ترجیحا مدل‌های دنده اتوماتیک را خریداری نمایید، زیرا مدل‌های دنده‌ای در آمریکا کم طرفدارند و فروش اتومبیل برای شما در آینده مشکل خواهد بود.

صرف نظر از این که از چه کسی اتومبیل را خریداری می‌کنید، توصیه می‌شود که VIN اتومبیل را گرفته و پیشینه اتومبیل را قبل از خرید ببینید. VIN یا Vehicle Identification Number شماره‌ی منحصر بفردی است که تمام اتومبیل‌های موجود در ایالات متحده دارند و از طریق آن می‌توانید به پیشینه اتومبیل دسترسی پیدا کنید. وب‌سایت‌هایی مثل carfax با دریافت مبلغی حدود ۳۰ دلار به شما اجازه می‌دهند تا برای مدت معینی (معمولا حدود یک ماه) تعداد نامحدودی VIN را وارد نموده و پیشینه‌ی اتومبیل‌ها را استخراج نمایید. دیدن پیشینه‌ی اتومبیل هم برای اطمینان از تصادفی نبودن اتومبیل و هم برای اطمینان از نداشتن مشکلات عمده‌ی مکانیکی مفید است. اتومبیل‌های قدیمی‌تر از ۵ سال، باید معاینه‌ی فنی شوند که در آن میزان آلایندگی اتومبیل اندازه گیری می‌شود. چنانچه اتومبیلی به دفعات امتحان آلایندگی را رد کرده باشد، به احتمال زیاد دچار مشکل عمده‌ی مکانیکی موتور است. بدیهی است که خرید چنین اتومبیلی توصیه نمی‌شود. علاوه بر بررسی VIN، توصیه می‌شود که اتومبیل را قبل از خرید به مکانیک نشان دهید و از سالم بودن آن اطمینان حاصل نمایید. به خاطر داشته باشید که تعمیرات اتومبیل بسیار پرهزینه است. در نتیجه تا آنجا که ممکن است اتومبیل سالم‌تر و جدیدتری بخرید. خرید اتومبیل‌های قدیمی گرچه در ابتدا احتیاج به صرف هزینه‌ی زیادی ندارد، اما هزینه‌های تعمیر در دراز مدت به هزینه‌ی خرید و دردسر تعمیرات خواهد چربید.

اتومبیل را می‌توانید از اشخاص و همچنین از فروشگاه‌های اتومبیل خریداری نمایید. معمولاً قیمت فروشگاه‌های اتومبیل بین ٪۲۰ تا ٪۵۰ از فروشندگان شخصی بالاتر است. در نتیجه خرید اتومبیل از اشخاص معمولاً به صرفه‌تر است، اما فروشندگان اتومبیل ممکن است خدمات بیشتر و ضمانت‌هایی در مورد اتومبیل به شما بدهند که گاهی مفید واقع می‌شود. جهت گرفتن قیمت تخمینی اتومبیل سری به وب‌سایت Kelly Blue Book بزنید و شرایط اتومبیل را وارد نمایید و قیمت پیشنهادی این وب‌سایت را ببینید. قیمت‌های این وب‌سایت معمولاً بالاتر از قیمت بازار است و معمولاً باید بتوانید اتومبیل را چیزی در حدود حداقل ۱۰٪ زیر قیمت این وب‌سایت خریداری نمایید.

بسیاری از بانک‌ها و همچنین بعضی از فروشگاه‌های اتومبیل به شما وام خرید اتومبیل با بهره نسبتاً کم می‌دهند. گرفتن وام می‌تواند به شما کمک کند تا اتومبیل جدیدتر یا حتی اتومبیل نو خریداری نمایید، اما به دلیل نداشتن پیشینه‌ی اعتباری ممکن است در ماه‌های اول ورود به آمریکا امکان گرفتن وام را نداشته باشید.

پس از خرید اتومبیل نوبت به دریافت بیمه می‌رسد. داشتن سابقه‌ی رانندگی تأثیر بسزایی در کم کردن هزینه‌ی ماهیانه بیمه اتومبیل دارد. بعضی از نمایندگی‌های بیمه سابقه رانندگی شما در ایران را می‌پذیرند و هزینه‌ی ماهیانه شما را کاهش می‌دهند. برای انتقال سابقه رانندگی اصل و ترجمه‌ی رسمی گواهینامه (نه گواهینامه‌ی بین‌المللی) خود را همراه خود بیاورید و به نمایندگی بیمه ارائه دهید.

TOPخرید مایحتاج عمومی

حتما می دانید که در ینگه دنیا به سبک وطن نمی توانید تعداد متعددی مغازه های کوچک در محدوده ی اطراف محیط مسکونی جهت خرید پیدا کنید. سیستم خرید معمولا به این شکل است افراد هر چند وقت یکبار ( مثلا هر هفته) که به سوپرمارکت های بزرگ که به department store معروف هستند رفته و مایحتاج یک هفته ی خود را تهیه می کنند. تعداد زیادی فروشگاههای زنجیره ای در آمریکا وجود دارند که در هر منطقه از آمریکا تعدای از آنها معروف هستند. مثلا در شهر سیاتل QFC و یا Safeway و یا Trader Joes تعدد بیشتری دارند. علاوه بر آن فروشگاههای مانند Wal-Mart و یا Costco هستند که در سراسر آمریکا شعبه دارند. اطلاعات دقیق در زمینه محل های مناسب خرید ماهیانه و یا هفتگی را می توانید از دوستان ساکن منطقه ی خود به دست آورید. هنگام خرید این نکته را مد نظر داشته باشید که قیمت بالاتر اجناس الزاما به معنای کیفیت برتر آنها نیست. به طور مثال در سیاتل هرچند کیفیت میوه ها در Costco و درSafeway تفاوت چندانی ندارند، قیمت های Safeway به طور کلی بیشتر است و آن به دلیل تعدد فروشگاههای Safeway است به طوری که در هر محله تقریبا یک Safeway وجود دارد در صورتی که تنها دو Costco در کل سیاتل موجود است. علاوه براین در Safeway امکان خرید مقادیر اندک از اقلام مختلف موجود است در صورتی که در Costco اکثر اقلام به طور نسبی به طور عمده به فروش می رود. باز به طور مثال؛ معمولا تمام این فروشگاهها اجناسی را برای sale و یا حراج دارند که قیمت بسیار پایینتری دارد و کیفیتش هم اصلا فرقی ندارد. تنها تفاوت این است که باید نسبتا زودتر مصرف شوند. به عنوان یک مثال دیگر، معمولا در شهرهای بزرگ محله ی چینی ها که معمولا به china town معروف است، محله ی ارزانی است و می توان تنوع خوبی از سبزیجات و میوه را به قیمت های بسیار مناسب از آنجا تهیه کرد. به عنوان خلاصه می توان گفت که با داشتن مقداری اطلاعات می توانید در خریدتان بسیار صرفه جویی کنید و در عین حال از بهترین کیفیت مواد غذایی بهره مند شوید. بنابراین در شناسایی مکان های جدید، به دست آوردن اطلاعات جدید و فرصت های مناسب خرید فعال باشی

TOPخرید وسایل خانه

برای خرید وسایل دست اول، IKEA را مد نظر قرار دهید. IKEA فروشگاههای بزرگی هستند که در تمام آمریکا پراکنده هستند و وسایل خانه اعم از مبل وصندلی و تخت تا وسایل آشپزخانه و گلدان و غیره در آن به قیمت بسیار مناسب پیدا می شود. گزینه ی دیگر Garage sale ها است. حراج های خانگی و یا garage sale ها معمولا در فصل هایی از سال که هوا بهتر است و در روزهای آخر هفته برقرار می شود. هم می توانید از طریق craiglist از مکان garage sale ها با خبر شوید و هم از طریق توجه به اطلاعیه هایی که در نزدیکی منزلتان به در و دیوار زده شده است. وسایل موجود در garage sale ها تقریبا مجانی هستند . به یادآوری دوستی عرض می کنم، wal-mart هم معمولا لوازم خانه نیز می فروشد که معمولا قیمتش از IKEA هم کمتر است و البته تنوعش هم کمتر می باشد.

TOPخرید بلیط هواپیما و یا اتوبوس

نکته ای که برای خرید بلیط هواپیما می تواند بسیار مهم باشد، زود خریدن آن است. اگر بتوانید با فاصله ی زمانی طولانی قبل از تاریخ پرواز بلیط خود را خریداری کنید، می توانید ان را با قیمت های بسیار مناسبی خریداری کنید ( مثلا دو ماه زودتر) هرچه به تاریخ پرواز نزدیک تر شوید، بلیط گرانتر می شود. معمولا سایت های expedia, orbitz, kayak از معروفترین سایتهای تهیه بلیط online هستند ولی الزاما این دلیل بر این نیست که همیشه بهترین قیمت ها را دارند بنابراین از google برای یافتن سایر گزینه ها استقاده کنید. علاوه بر هواپیما، گزینه ی سفر با اتوبوس هم قابل بررسی است. به شخصه تنها یک شرکت اتوبوسرانی را می شناسم که خدماتش در سطح آمریکا گسترده است و آن gray hound می

هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...