راهنمای دانشجویان برای تحصیل و زندگی در کشور مالزی

 

 

بسمه تعالی

 

دیباچه

در سالهای اخیر کشور مالزی زیر ساختهای مناسبی را برای توسعه آموزش عالی فراهم کرده و توانسته بیش از 000/80 هزار دانشجوی خارجی را در مقاطع مختلف جذب کند. در حال حاضر 000/13 دانشجوی ایرانی در دانشگاههای مالزی مشغول به تحصیل هستند و تعداد زیادی نیز تمایل به ادامه تحصیل در این کشور را دارند. از این رو این راهنما به متقاضیان کمک می‌کند نسبت به برنامه‌ریزی دقیق و استقاده از امکانات علمی کشور مالزی اقدام کنند. امید آنکه مفید فایده قرار گیرد. رایزن علمی از هرگونه پیشنهاد برای تکمیل این نوشته، استقبال می‌کند.

1. آشنایی با کشور مالزی

کشور مالزی در منطقه جنوب شرقی آسیا و در نزدیکی خط استوا قرار گرفته است. این کشور از لحاظ جغرافیایی از دو بخش کاملاً مجزا از هم تشکیل شده است: شبه جزیره مالزی یا مالزی غربی و برونئوی مالزی یا مالزی شرقی. این دو بخش توسط دریای چین جنوبی از هم جدا شده‌اند. مالزی غربی تنها با دو کشور تایلند در شمال و سنگاپور در جنوب مرز مشترک زمینی دارد و بورنئوی مالزی نیز تنها از طریق جنوب با برونئوی اندونزی هم مرز است.

* ایالت‌ها و شهرهای مهم

پایتخت رسمی مالزی شهر کوالالامپور در مرکز شبه جزیره مالزی قرار دارد. با این وجود سازمان‌های دولتی و وزارتخانه‌های این کشور در شهر جدید پوتراجایا (پایتخت اداری) این کشور واقع شده‌اند. از لحاظ حکومتی مالزی از 13 ایالت و سه منطقه فدرال کوالالامپور، پوتراجایا و لایوان تشکیل شده است. هر ایالت یک مرکز حکومت محلی داشته، ولی سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌های کلان توسط حکومت فدرال مرکزی انجام می‌گیرد. در بین شهرهای مالزی شهر کوالالامپور در مرکز و شهرهای پینانگ در شمال و جوهوربارو در جنوب بزرگترین و مهمترین شهرهای کشور هستند.

* مردم‌شناسی

بر طبق برآورد مرکز آمار مالزی، جمعیت این کشور در سال 2010 در حدود 28 میلیون و 250 هزار نفر بوده است. مالزی کشوری چند نژادی بوده و نژادهای مالایی، چینی، بومی و هندی به ترتیب بیشترین سهم را در جمعیت این کشور دارند. نژاد مالایی با 504 درصد نژاد اصلی مردم مالزی است. چینی‌ها با 7. 23 درصد، بومیان با 11 درصد و هندی‌ها با 
1. 7 درصد دیگر نژادهای عمده را در بین ترکیب جمعیتی مردم مالزی تشکیل می‌دهند.

* ادیان و مذاهب

بر طبق قانون اساسی مالزی اسلام دین رسمی کشور است. نتایج آخرین سرشماری‌ها، حاکی است که دین 4/60 درصد جمعیت مالزی اسلام بوده و ادیان بودایی با 3/19 درصد، مسیحیت با 1/9 درصد و هندو با 3/6 درصد سایر ادیانی هستند که در این کشور رایج می‌باشند.

* دانشگاه‌های مورد تأیید

بر طبق آمار وزارت آموزش عالی مالزی در حال حاضر 30 دانشگاه دولتی، 20 دانشگاه خصوصی، 20 دامشگاه کالج خصوصی، 5 شعبه دانشگاه‌های خارجی و 297 مؤسسه آمزوش عالی مشغول به فعالیت در زمینه آموزش عالی و تحصیلات تکمیلی در این کشور هستند.

بر طبق آمار وزارت آموزش عالی مالزی در حال حاضر حدود یک میلیون دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی در دانشگاه‌های دولتی، خصوصی و کالج‌های این کشور مشغول به تحصیل هستند. ریز آمار منتشر شده وزارت آموزش عالی مالزی در سال 2008 حاکی است که 4/66 درصد دانشجویان در این کشور در دانشگاه‌های دولتی و 6/33 درصد در دانشگاه‌های خصوصی مشغول له تحصیل هستند.

بر طبق آخرین ارزیابی صورت گرفته شده از اول ژانویه سال 2011، از بین دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور مالزی، مدارک صادر شده توسط 17 دانشگاه مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران می‌باشد. فهرست این دانشگاه‌ها به همراه شرایط خاص مربوط به هر یک در جدول زیر آمده است.

جدول دانشگاه‌های مورد تأیید مالزی

ردیف

نام دانشگاه

شرایط خاص پذیرش مدارک

1

دانشگاه مالایا

Universiti Malaya

(University of Malaya)

در کلیه مقاطع

2

دانشگاه ملی مالزی

Universiti Kebangsaan Malaysia

(National University of Malaysia)

در کلیه مقاطع

3

دانشگاه علوم مالزی

Universisi Sains Malaysia

(University of Science Malaysia)

در کلیه مقاطع

4

دانشگاه فناوری مالزی

Unicersiti Teknologi Malaysia

(University of Technology Malaysia)

صرفاً در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری

5

دانشگاه پوترا مالزی

Universiti Putra Malaysia

(University of Putra Malaysia)

صرفاً در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری

6

دانشگاه فناوری مارا

Universiti Teknologi Mara

(University of Technology Mara)

صرفاً در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری (فقط در شعبه کوالالاکپور)

7

دانشگاه ساراواک مالزی 

Universiti Malaysia Sarawak

(University of Malaysia Sarwak)

صرفاً در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در رشته‌های

Engineering, Resource science and Technology, Economic and Business

8

دانشگاه صباح مالزی

Universiti Malaysia Sabah

(University of Malaysia Sabah)

صرفاً در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری

9

دانشگاه شمالی مالزی

Universiti Utara Malaysia

(Northen University og Malaysia)

صرفاً در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری

10

دانشگاه بین‌المللی اسلامی مالزی

Universiti Islam Antarabangsa Malaysia

(International Islamic Unicersity of Malaysia)

صرفاً در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری

11

شعبه دانشگاه ناتینگهام انگلستان در مالزی

The University of Nottingham-Malaysia Campus

صرفاً در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری

12

دانشگاه آموزش سلطان ادریس

Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI)

مقطع کارشناسی ارشد در کلیه رشته‌ها و مقطع دکتری صرفاً در رشته‌های Educution و زبان انگلیسی

13

دانشگاه ملی انرژی

Universiti Tenaga Nasional (UNITEN)

مقطع کارشناسی ارشد و دکتری صرفاً در رشته‌های مهندسی برق، الکترونیک و مکانیک

14

دانشگاه فناوری پتروناس

Universiti Teknologi Petronas

(Petronas University of Technology)

مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در کلیه رشته‌ها و مقطع دکتری صرفاً در رشته‌های مهندسی شیمی، نفت و مکانیک

15

دانشگاه کالج فناوری و خلاقیت آسیا و اقیانوسیه

Asia Pacific Unicersity-College of Technology & Innovation (U. C. T. I)

صرفاً مقطع کارشناسی ارشد در رشته مهندسی نرم‌افزار

16

دانشگاه تون عبدل رزاق

Universiti Tun Abdul Razak

صرفاً مقطع کارشناسی ارشد در رشته مدیریت و آموزش (Education)

 

2. نکات مورد نظر در انتخاب رشته و دانشگاه در کشور مالزی

علاقمندان به تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری قبل از هر گونه انتخاب رشته لازم است به نوع سیستم آموزشی رشته مورد نظر در دانشگاه مربوطه توجه لازم بنمایند. بطور کلی دوره‌های کارشناسی ارشد به سه صورت و دوره‌های دکتری به دو صورت در دانشگاه‌های مالزی ارایه می‌شوند.

دوره‌های کارشناسی ارشد:

1) به صورت فقط درس (Taught Course):   این دوره شامل گذراندم 30 تا 33 واحد در دوره کارشناسی ارشد بوده و دانشجو پس از گذراندن واحدهای درسی موظف به ارایه یک پژوهش علمی در حد 3 تا 6 واحد بدون دفاع از آن به استاد راهنمای خود بوده و پس از انجام، موفق به دریافت مدرک Master می‌شود.

2) به صورت درس و پژوهش (Taught Course and Research):   دانشجو پس از گذراندن 36 واحد که 18 تا 24 واحد آن پژوهش است موفق به دریافت مدرک Master می‌شود.

3) به صورت فقط پژوهش (By Research):   در این حالت کلاسی وجود نداشته و تنها ارایه پایان‌نامه پژوهشی لازم است که تمامی 36 واحد مربوط به همین پایان‌نامه پژوهشی است.

لازم به یادآوری چنانچه شروع به تحصیل دانشجو پس از اول ژانویه 2011 باشد دوره‌های کارشناسی ارشد به صورت فقط پژوهش (By Research) قابل بررسی و ارزشیابی نیستند.

دوره‌های دکتری:

1) به صورت درس و پژوهش (Taught Course and Research):    دانشجو معمولاً پس از گذراندن تعدادی درس کار بر روی رساله خود را آغاز می‌کند و پس از دفاع از رساله موفق به دریافت مدرک PhD می شود.

2) به صورت فقط پژوهش (By Research):   در این حالت دانشجو نیاز به شرکت در کلاس‌های درسی را نداشته و تنها با ارایه رساله پژوهشی و دفاع از آن موفق به دریافت مدرک PhD می‌شود.

به علاقمندان به تحصیل در مالزی اکیداً توصیه می‌شود برای اخذ پذیرش مستقیماً به سایت دانشگاه مورد نظر خود رجوع نمایند و طبق دستورالعمل درج شده در آن برای پذیرش اقدام کنند. بطور عمومی دانشگاه‌های درج شده در جدول بالا دارای سایت‌های فعال بوده و متقاضیان می‌توانند بطور مستقیم و آنلاین در سایت اقدام به پر کردن تقاضای پذیرش خود نموده و در اسرع وقت نسخه فیزیکی مدارک خود را برای دانشگاه مورد نظر ارسال نمایند. علاوه بر این انجمن‌های دانشجویان ایرانی در هر دانشگاه مرجع له خوبی برای کمک به اخذ پذیرش برای دانشجویان می‌باشد که در ادامه این کتابچه در بخش «آدرس‌های مهم در مالزی» اطلاعات تماس آنها درج شده است. متقاضیان همچنین می‌توانند به مؤسسات مجاز مورد تأیید وزارت علوم ایران مراجعه نمایند. لیست این مؤسسات در صفحه زیر در سایت این وزارتخانه قابل دستیابی است:

http://www.iranscholarship.msrt.ir/certified-companies/certified-companies-list

3. مسایل مربوط به قبل از ورود:  

* پول همراه

پول رایج مالزی رینگیت است که در حال حاضر نرخ برابری هر دلار آمریکا برابر 3 رینگیت مالزی است (این نرخ با توجه به زمان تغییر می‌کند). خرید و فروش کالا و خدمات به جز برخی مورد خاص مانند هتل‌ها تنها با این ارز صورت می‌گیرد. بنابراین به دانشجویان توصیه می‌شود با تبدیل پول خود به دلار آمریکا و یا یورو در ایران نسبت به انتقال پول خود به مالزی اقدام نمایند. در مالزی نیز هم توسط بانک‌ها و هم توسط صرافی‌ها ارز همراه قابل تبدیل شدن به رینگیت می‌باشد. در کل نرخ تبدیل ارز در صرافی‌ها نسبت به بانک‌ها بالاتر بوده و به صرفه‌تر است.

* پروازها

در حال حاضر سه شرکت هواپیمایی پروازهای مستقیم بین ایران و مالزی را انجام می‌دهند. این شرکت‌ها و شهرهای تحت پوشش آنها به شرح زیر است:

ـ ایران ایر از تهران به کوالالامپور و برعکس

ـ ماهان از شیراز به کوالالامپور و برعکس

ـ ایرایشیا از کوالالامپور به تهران و برعکس

روزها و زمان حرکت این پروازها با توجه به فصل‌های مختلف سال متفاوت بوده و علاقمندان می‌توانند با مراجعه به سایت‌های اینترنتی و یا دفاتر فروش بلیت هواپیمایی‌ها اطلاعات آخرین وضعیت پروازها را دریافت نمایند.

* وسایل مورد نیاز

به دانشجویان توصیه می‌شود برای سفر به مالزی بیشتر وسایل شخصی خود را به همراه داشته باشند تا با مشکل اضافه‌بار در پرواز و پرداخت جریمه مواجه نشوند. آوردن مواد خوراکی زیاد به دانشجویان توصیه نمی‌شود زیرا به علت رطوبت بالای هوا در مالزی این گونه مواد به سرعت فاسد می‌شوند و نگهداری سالم آنها در دراز مدت منوط به استفاده از یخچال می‌باشد. کمبود ظرفیت یخچال‌ها از جمله مشکلات دانشجویان است. با توجه به حضور تعداد قابل توجه سوپر مارکت ایرانی در مالزی نیاز به آوردن مواد غذایی خاص و نگهداری دراز مدت آنها در یخچال قابل رفع می‌باشد. در ضمن با توجه به هوای گرم و مربوط مالزی در تمامی اوقات سال، لباس‌های گرم و زمستانی به هیچ وجه کاربردی در این کشور ندارند.

* ویزا

در حال حاضر ورود اتباع ایرانی به مالزی با صدور ویزای سه ماهه در مبادی ورودی این کشور امکان‌پذیر است. با این وجود دانشجویانی که پذیرش گرفته‌اند باید با در دست داشتن نامه خود و بلیت دو طرفه پرواز به مالزی اقدام به دریافت ویزای دو ماهه اجتماعی از طریق سفارت مالزی در تهران نمایند و با آن ویزا وارد مالزی شوند. این ویزا بعد از ثبت‌نامه در دانشگاه، توسط مسئولیت مربوط در هر دانشگاه در اداره مهاجرت مالزی تبدیل به ویزای دانشجویی یکساله خواهد شد.

4. مسایل مربوط به لحظه ورود

* فرودگاه

معمولاً مبدأ ورودی اکثر دانجشویان ایرانی فرودگاه بین‌المللی کوالالامپوردر حدود 60 کیلومتری مرکز شهر کوالالامپور است. انتقال از این فرودگاه به مرکز شهر توسط تاکسی و قطار ویژه فرودگاه امکان‌پذیر است. قطار سریع‌السیر فرودگاه بین‌المللی کوالالامپوربین این فرودگاه و ایستگاه مرکزی قطار شهر کوالالامپور تردد می‌نمایند و هزینه آنها برای یک سفر یک طرفه 35 رینگیت است.

دانشجویان بسته به محل مورد نظر برای اقمت به طور معمول باید از ایستگاه مرکزی قطار مجدداً تاکسی بگیرند. بنابراین در صورتیکه تعداد افرادی که با هم سفر می‌نمایند بیش از یک نفر باشد در کل هزینه استفاده از تاکسی‌های فرودگاه برای انتقال به شهر به صرفه‌تر از قطار خواهد بود. لازم به ذکر است با توجه به ازدحام عمومی زیاد در قطارهای شهری مالزی، استفاده از این قطارها با داشتن بار و وسایل زیاد توصیه نمی‌شود.

به دانشجویان همچنین توصیه می‌شود در صورتیکه راهنمای محلی نداشته و خود قصد حرکت به سمت مرکز شهر را دارند از تاکسی‌های فرودگاه استفاده نمایند و از تاکسی‌های متفرقه موجود در بخش فرودگاه اجتناب نمایند. دانشجویانی که از طریق مؤسسات مجاز برای پذیرش اقدام می‌کنند با توجه به نوع قرارداد خود می‌توانند درخواست خدمات فرودگاهی و راهنمای محلی برای انتقال به دانشگاه و اسکان را بنمایند.

* اقامت اولیه

برای اقامت اولیه در مالزی تا زمان ساکن شدن نهایی، با توجه به وجود هتل‌های متعدد در این کشور بطور معمول مشکل خاصی در پیدا کردن اتاق هتل وجود ندارد. با این وجود دانشجویانی که بدون داشتن راهنمای محلی قصد سفر دارند می‌توانند از طریق آژانس مسافرتی که بلیت خود را تهیه می‌کنند قیمت هتل‌ها و مکان آنها را از لحاظ نزدیکی به دانشگاه خود چک کرده و قبل از حرکت اتاق خود را رزرو نمایند تا با مشکل کمتری در زمان ورود مواجه شوند.

5. مسایل مربوط به پس از ورود

* اسکان

بطور عمومی دانشگاه‌های مالزی برای دانشجویان خود امکانات خوابگاهی گوناگونی همچون خوابگاه‌های مجردی مجزا برای آقایان و خانم‌ها و خوابگاه‌های متأهلی را فراهم می‌کنند. با این وجود با توجه به کیفیت، هزینه‌ها و همچنین مسایل مربوط به دسترسی به مراکز خرید و یا مهدکودک و مدرسه فرزندان، دانشجویان ممکن است در مجتمع‌های مسکونی اطراف دانشگاه‌ها با توجه به بودجه خود مستقر شوند. هزینه اینگونه آپارتمان‌ها با توجه به محل استقرار و همچنین امکانات داخل آپارتمان همچون مبله بودن متفاوت می‌باشد. یکی از مهمترین عوامل در انتخاب اینگونه آپارتمان‌ها برای دانشجویان، نزدیکی به دانشگاه محل تحصیل و یا قرار گرفتن در مسیر سرویس‌های دانشگاه می‌باشد. با توجه به گستردگی فضای شهری در مالزی و تفاوت سیستم حمل و نقل عمومی مانند تاکسی‌ها و اتوبوس‌های این کشور با ایران، به دانشجویان توصیه اکید می‌شود قبل از استقرار دایم در هر محلی زمان رفت‌وآمد به دانشگاه و هزینه آن را بطور دقیق بررسی نمایند. بر طبق قوانین مالزی بعد از انعقاد قرارداد اجاره‌خانه، لغو یک طرفه این قراداد توسط مستأجر به صاحبخانه اجاره عدم پرداخت پول پیش اجاره (معمولاً دو برابر اجاره ماهیانه) را می‌دهد.

* حمل و نقل

سیستم حمل و نقل عمومی در مالزی با ایران متفاوت بوده و بیشتر بر پایه استفاده از وسیله مقلیه شخصی استوار است. تاکسی‌ها به صورت دربستی در شهرها فعال هستند و در نتیجه به نسبت گران بوده و تاکسی‌های خطی و تاکسی‌های تلفنی به مفهوم رایج در ایران بندرت دیده می‌شود. سیستم اتوبوس‌رانی در مسیرهای داخل و خارج از شهر فعال است ولی بطور معمول کندترین روش برای حمل و نقل محسوب می‌شود و باید به عنوان آخرین انتخاب مورد توجه قرار گیرند. در شهر کوالالامپور قطارهای شهری کی‌تی‌ام، ال‌آرتی‌پوترو استارو مونوریل بخش‌هایی از شهر را تحت پوشش دارند و معمولاً این قطارها با ازدحام جمعیت مخصوصاً در ساعات شروع و پایان کار اداری مواجه هستند.

همانطور که در بخش قبل گفته شد، با توجه به گستردگی فضای شهری در مالزی دانشجویان در انتخاب محل سکونت خود باید رفت‌وآمد خود به دانشگاه و هزینه آن را به عنوان یک عامل تأثیرگذار در انتخاب خود در نظر داشته باشند.

* تهیه تلفن همراه

اپراتورهای تلفن همراه مالزی شامل شرکت‌های Maxis, Celcom, Digi, UMobile, ... است. دانشجویان می‌توانند با ارایه گذرنامه خود در بدو ورود در فرودگاه و یا در دفاتر مختلفی که بطور گسترده در مناطق مختلف شهر و فروشگاه‌ها مستقر هستند نسبت به تهیه سیم‌کارت تلفن همراه به نام خود اقدام نمایند. به منظور صرفه‌جویی بهتر است تمامی شماره‌های یک خانواده از یک اپراتور تهیه شود تا هزینه کمتری برای ارتباطات پرداخت شود.

* خرید موارد غذایی و ملزومات

با توجه به اسلامی بودن مالزی و فراوانی محصولات حلال در تمامی فروشگاه‌ها دانشجویان با مشکل خاصی از لحاظ تهیه مواد غذایی و خورد و خوراک در این کشور مواجه نمی‌شوند. در زمینه خرید ملزومات در صورت مبله نبودن آپارتمان مورد اجاره، دانشجویان می‌توانند از هم دانشگاهی‌های خود در مورد محل و روش تهیه این ملزومات در هر منطقه اطلاعات لازم را کسب نمایند. بطور معمول انجمن‌های دانشجویان ایرانی در هر دانشگاه و سایت‌ها و گروه‌های اینترنتی آنها نیز برای کسب اطلاعات و مشورت در این زمینه بسیار مفید هستند.

* افتتاح شماره حساب بانکی

به منظور افتتاح حساب بانکی دانشجویان نیاز به ثبت نام در دانشگاه و دریافت نامه معرفی به بانک دارند. بعد از دریافت این نامه با مراجعه به نزدیکترین بانک به محل سکونت و یا مستقر در دانشگاه می‌توان حساب پس‌اندازافتتاح نمود. بطور معمول در روز افتتاح حساب کارت خودپرداز نیز تحویل صاحب حساب می‌شود. دانشجویان می‌توانند از مسئولان مربوطه در بانک در مورد روش فعال کردن حساب بانکی اینترنتی خود راهنمایی‌ها لازم را کسب نمایند و بعد از فعال کردن آن مراجعات خود به بانک برای انجام امور مالی را کاهش دهند. لازم به ذکر است دانشجویان تنها می‌توانند پول تبدیل شده خود به رینگیت مالزی را در حساب بانکی خود نگهداری نمایند و امکان افتتاح حساب ارزی برای دانشجویان امکان‌پذیر نمی‌باشد. بهتر است در انتخاب بانک، بانک‌هایی مد نظر قرار گیرند که بیشترین پوشش دستگاه خودپرداز را دارند. از جمله این بانک‌ها CIMB BANK, Maybank, AmBank, ... هستند.

* بیمه درمانی

بطور عمومی همه دانشگاه‌های مالزی با ردیافت مبلغی در زمان ثبت‌نامه دانشجویان خود را تحت پوشش بیمه درمانی قرار می‌دهند ولی سطح خدمات بیمه بین دانشگاه‌ها متفاوت است. معمولاً درمان‌های سرپایی در کلینیک دانشگاه برای دانشجویان رایگان است. در برخی دانشگاه‌ها با دریافت مبلغ اضافی خانواده دانشجو نیز تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرد. به دانشجویان توصیه می‌شود مراکز پزشکی اطراف محل زندگی خود را بخوبی شناسایی نموده و با توجه به شلوغ بودن بیمارستانهای دولتی، در مواردی که نیاز به خدمات پزشکی سریع دارند از بیمارستان‌ها، کلینیک‌ها و مطب‌های خصوصی استفاده نمایند. خدمات دندان پزشکی درون کلینیک دانشگاه‌ها معمولاً فقط اموز جزیی را پوشش می‌دهد و از طرف دیگر استفاده از خدمات بخش خصوصی در بحث دندان پزشکی هزینه بسیار بالایی دارد. بنابراین به دانشجویان توصیه می‌شود قبل از سفر به مالزی وضعیت دندان‌هایشان را چک نمایند.

* نکات حقوقی

تعدادی از نکات حقوقی مهم که دانشجویان باید در مالزی به آنها توجه داشته باشند در زیر آمده است:

ـ دانشجویان در مالزی با ویزای دانشجویی حق کار کردن را ندارند و باید به صورت تمام وقت در دانشگاه مشغول له تحصیل باشند. اجازه کار دانشحویی به صورت پاره‌وقت و در زمینه‌های بسیار محدود به دانشجویان داده می‌شود.

ـ دانشجو موظف است دو ماه مانده به پایان زمان ویزای دانشجویی، گذرنامه خود و یا خاناوده خود را به همراه مدارک مورد نیاز برای تمدید ویزا در اختیار بخش مربوط در هر دانشگاه قرار دهد. در صورت پایان زمان ویزا و عدم تمدید آن هرگونه مسئولیت اقامت بدون ویزا بر عهده دانشجو خواهد بود که ممکن است به جزیمه چند ماه زندان نیز بیانجامد.

ـ هنگام ورود به مالزی مبلغ همراه بیش از 10 هزار دلار باید به مسئولین مربوط به در فرودگاه اعلام شود. هر گونه عواقب عدم اطلاع، متوجه شخص خاصی خواهد بود.

ـ در صورت خرید و یا اجاره ماشین به تاریخ اعتبار عوارض جاده و بیمه آن باید توجه کرد. در صورت متوجه شدن پلیس این امر جریمه سنگین دارد. معمولاً پلیس مالزی گشت‌های خاصی را برای چک کردن این موضوع و در ساعت‌های مختلف شبانه‌روز به اجرا می‌گذارد.

ـ با وجود آزادی ظاهری در جامعه مالزی، قوانین مذهبی به شدت مورد احترام عمومی است و رفتارهای خارج از شؤون اسلامی قابل پذیرش نمی‌باشد. در صورت اطلاع و برخورد با پلیس مذهبی مالزی، احتمال اخراج دانشجو از مالزی بسیار بالا است.

* نکات ایمنی

به دانشجویان توصیه می‌شود که همیشه در امن‌ترین مکان‌ها نیز از رعایت نکات ایمنی غافل نشوند. تعدادی از نکات مهم ایمنی که دانشجویان باید در مالزی به آنها توجه داشته باشند در زیر آمده است:

ـ به دانشجویان توصیهمی‌شود در اماکن عمومی مراقب وسایل، لپ‌تاپ، کیف پول و تلفن همراه خود باشند. معمولاً شکایت به پلیس مالزی برای بازگرداندن این‌گونه خسارت‌ها بی‌نتیجه است. بنابراین بهتر است خودتان پلیس و مراقب خودتان باشید.

ـ در هنگام عبور و مرور در خیابان‌ها و جاده‌ها به ویژه در ساعت تاریکی هوا سعی کنید از مناطق پر تردد رفت‌وآمد کنید تا از کمیت احتمالی دزدها در امان باشید.

ـ در هرگونه پرداخت و یا خریدی برای گرفتن رسید پول خود اصرار کنید. طبق قانون همه موظف به دادن رسید در مقابل دریافت وجه هستند.

ـ در اجاره منزل در صورت مبله بودن، لیست تمامی وسایل و وضعیت آنها را هنگام تحویل گرفتن یادداشت کرده و امضای صاحبخانه را برای تأیید آن بگیرید تا از هرگونه مشکلی در زما تحویل دادن اجتناب شود.

ـ در صورت تهیه ماشین سعی کنید همیشه از پارکینگ‌های تعبیه شده در آپارتمان‌ها و یا مراکز خرید استفاده کنید. پارک در مناطق غیرمجاز علاوه بر جریمه توسط پلیس و یا قفل کردن چرخ ماشین و توقیف آن، احتمال دزیده شدن را نیز دارد.

ـ در هنگام رانندگی در خیابان‌ها و جاده‌های مالزی از تغییر ناگهانی خط حرکت خود اجتناب کنید زیرا علاوه بر احتمال برخورد شدید توسط ماشین‌های پشت سر، احتمال برخورد با موتورسوارهایی که بین خطوط حرکت می‌کنند بسیار زیاد است.

ـ بسیاری از تابلوها و علایم در مالزی به زبان مالایی هستند. سعی کنید موارد عمومی را به یاد داشته باشید تا با مشکل برخورد ننمایید. به عنوان مثال در ابتدای بزرگراه‌ها تعداد زیادی باجه پرداخت عوارض وجود دارد ولی نحوه پرداخت در هر یک متفاوت بوده و شاید برخی از آنها برای شما امکان‌پذیر نباشد. تنها آشنایی قبلی با این تابلوها امکان انتخاب مناسب آن را قبل از ورود به باجه می‌دهد.

*اوقات شرعی مالزی

سفارت جمهوری اسلامی ایران در کوالالامپور بطور ماهیانه اوقات شرعی مالزی را بر روی سایت اینترنتی خود به آدرس http://.iranembassy.com.my منتشر می‌نماید. علاوه بر این اوقات شرعی و جهت قبله در شهرهای مختلف مالزی از طریق سایت مرکز اسلام مالزی به آدرس http://www.e-solat.gov.my نیز قابل دستیابی است.

*آدرس‌های مهم مورد نیاز دانشجویان در مالزی

سفارت جمهوری اسلامی ایران

Address:

No. 1, Lorong U-Thant Satu, Off Jalan U Thant, 55000 Kuala Lumpur

Tel: +60(3)42514824-30

Fax: +60(3)42521563

امور کنسولی

مراجعه به بخش کنسولی روزهای دوشنبه تا جمعه از ساعت 9 صبح الی 13 بعدازظهر امکان‌پذیر می‌باشد.

Address:

Level 1, Menara Park, Jalan Yap Kwan Seng, 50450 Kuala Lumpur

Tel: +60(3)21600400 (از ساعت 3 تا 5 بعدازظهر)

Fax: +60(3)21600419

آدرس سایت اینترنتی: http://iranembassy.com.my

رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ـ مالزی

Address:

No. 1, Lorong U-Thant Satu, Off Jalan U Thant, 55000 Kuala Lumpur

Tel: +60(3)42514824-30

Fax: +60(3)42526940

آدرس سایت اینترنتی: http://kulalumpur.icro.ir

رایزنی علمی جمهوری اسلامی ایران ـ جنوب شرق آسیا

Address:

No. 12 Level 1, Menara Park, Jalan Yap Kwan Seng, 50450 Kuala Lumpur

Mobile: +60 10 894 7012 (در ساعت ادرای)

Tel: +60 (3) 2161 2769

Fax: +60 (3) 2161 2894

Email: [email protected]

آدرس سایت اینترنتی: http://www.iranscap.com

اتحادیه اسلامی انجمن‌های دانشجویان ایرانی دانشگاه‌های مالزی

آدرس سایت اینترنتی: http://www.iuisa.my

دانشجویان می‌توانند آخرین اطلاعات تماس انجمن‌های دانشجویان ایرانی در هر دانشگاه را از طریق اینترنتی اتحادیه دریافت نمایند.

هواپیمایی ایران ایر

Address:

B-0-12 & B-1-12, Block B, Megan Avenue II, 12 Jalan Yap Kwan Seng, 50450 Kuala Lumpur

Tel: +60 (3) 2161 135, 2161 0411

هواپیمایی ماهان:

Address:

A-0-1 Ground Floor Block A, Megan Aveneue II, Jalan Yap Kwan Seng, 50450 Kuala Lumpur

Tel: +60 (3) 2166 7977-8977

Fax: +60 (3) 2166 5977

Email: [email protected]

* ارتباط امور کنسولی سفارت جمهوری اسلامی ایران در کوالالامپور

به تمامی دانشجویان توصیه اکید می‌شود بعد از ثبت‌نام و دریافت ویزای دانشجویی در اسرع وقت نسبت به تشکیل پرونده در بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی ایران اقدان نمایند تا علاوه بر دریافت خدمات و تسهیلات دانشجویی در صورت وقع موارد اضطراری مسئولین کنسولی بتواند با سرعت بالاتر نسبت به کمک و خدمت‌رسانی اقدام نمایند. دانشجویان می‌توانند در موارد زیر با امور کنسولی سفارت جمهوری اسلامی ایران در ارتباط باشند:

ـ تشکیل پرونده دانشجویی

ـ تأیید اوراق و مدارک

ـ تأیید برابری با اصل مدارک

ـ تجدید گذرنامه

ـ صدور مهر خروج دانشجویی

ـ صدورنامه تخفیف بلیت هواپیمایی

ـ صدور نامه کمرگ

ـ انتقال به داخل

علاقمندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد شرایط و مدارک مورد نیاز برای استفاده از هر یک از خدمات فوق به سایت اینترنتی سفارت ایران به آدرس http://iranembassy.com.my مراجعه نمایند.

*ارتباط با رایزنی علمی جمهوری اسلامی ایران ـ جنوب شرق آسیا

دانشجویان می‌توانند آخرین اخبار و اطلاعات مرتبط را از سایت رایزنی علمی با آدرس اینتزنتی http://www.iranscap.com دریافت نمایند. به همه دانشجویان توصیه می‌شود به منظور تسریع در دریافت خدمات با مراجعه به آدرس اینترنتی بالا، در سایت رایزنی علمی ثبت نام کرده و تشکیل پروفایل دهند. همچنین علاقمندان می‌توانند با عضو شدن در بخش خبرنامه سایت، آخرین اخبار و اطلاعیه‌های رایزنی را به محض انتشار بر روی آدرس پست الکترونیکی خود دریافت نمایند.

تمامی دانشجویان می‌توانند در حالت اضطراری ضمن تماس با شماره همراه 0108947012 رایزن علمی جمهوری اسلامی ایران در جنوب شرق آسیا را در جریان مشکل خود قرار داده و متناسب با مشکل مورد نظر از خدمات و راهنمایی‌های رایزنی علمی بهره‌مند شوند.

 

 

هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...